Pitanja/odgovori

1. Verujem u Isusa, sta sad trebam da radim? Trebas da se nanovo rodis pokajanjem i krstenjem Duhom Svetim i vodom. Procitaj opet pocetnu stranu ovde.

2. Sta znaci pokajanje i mogu li da nastavim da zivim kao pre? Pokajanje je traziti oprostaj od svih tvojih grehova i promeniti nacin zivota. Ako si se pokajao to ne znaci da sad mozes opet ziveti gresnim zivotom i na to Biblija upozorava u mnogim stihovima. Na primer u Jevrejima 10:26 Bog kaze "Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe; Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote. ".

3. Kako cu uspeti da zivim bez greha? Sam i ne mozes! Biblija objasnjava u mnogim stihovima da kad te Sveti Duh ispuni onda ce ti On omoguciti da izdrzis sva iskusenja. Isus ce ti pomoci i bez njega ne mozemo nista "Jovan 15:5". Pogledaj ovaj video Marka Hemansa.

4. Ako se pokajem da li to znaci da nikad vise ne smem da zgresim? Ne opet ces zgresiti. Velika je razlika izmedju zgresiti i gresiti voljno. Ako zgresis biblija kaze da imamo advokata kod Boga a On je Isus : Prva Jovanova poslanica 2,1: Dečice moja, ovo vam pišem da ne biste počinili kakav greh. Ali ako neko i počini greh, kod Oca imamo zastupnika - Isusa Hrista, pravednika.

5. Da li je bibliju covek napisao ili Bog? Ljudska ruka je pisala ali autor je Bog koji je govorio preko Svetog Duha. Tako da je biblija rec od Boga. Isus kaze " Nebo i zemlja proći će, ali reči moje neće proći." Mateja 24:35

6. Ja mislim da sam dobra osoba. Nisi jer Bog kaze svi smo gresni i zato smo liseni Bozije slave (Rimljanima 3:23). I Jovan kaze u prvoj poslanici 1:8,9 "Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama. Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde". Dovoljno je samo da si lagao da bi bio osudjen jer laz je od Sotone a ne od Boga. A ko nije slagao bar jednom u zivotu a da ne spominjem ostale grehe? Probaj auto-test da dnu ove strane pa proceni sam koliko si dobar.

7. Radim dobra dela, pomazem ljudima i mislim da ce zato Bog da me spasi. Nije tacno jer spasenje je milost, poklon od Gospoda i spasenje se ne moze zaraditi dobrim delima. Ti trebas samo da odlucis da li prihvatas tu milost. Hoces li priznati Isusa kao Spasitelja i pokajati se za svoje grehe? Niko nije dovoljno dobar da zasluzi vecni zivot. Ali kad prihvatis Isusa i krstis se onda ces raditi dobra dela jer ce te Sveti Duh na to navoditi. Bog kaze u efescima 2 : 8-10 "Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, ne od dela, da se niko ne pohvali. Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo."

Zakljucak je da nismo spaseni zbog nasih dobrih dela nego krvljom Isusa Hrista a kad smo spaseni onda cinimo dobra dela.

8. Ja verujem u nesto ili nekoga drugog. Mogu li biti spasen? NE. Isus je put , istina i zivot. Niko ne ide Bogu sem kroz njega ( Jovan 14:6 ). U Marko 16:16 Isus kaze "Ko veruje i krsti se bice spasen a ko ne veruje bice osudjen." A i mozes pogledati ovaj snimak i uveriti se sam.

9. Da li demoni postoje? Da i Sotona takodje. Jedna od njegovih najveci lazi je da mislis da ga nema. Jer onda ne verujes u bibliju i u najgorem slucaju umres bez Isusa. Pogledaj ovaj snimak.

10. Da li pakao postoji? Da. Otkrivenje 20: 14 i 15 Bog kaze "A smrt i had bili su baceni u ognjeno jezero. Ovo je druga smrt. I ko se god nije nasao zapisan u knjizi zivota, bio je bacen u ognjeno jezero."

11. Imam jos vremena mlad sam sta ce mi to? Svaki dan umre oko 150 000 ljudi i to ne samo stari nego i mladi. Ne znas kad ces napustiti ovaj svet a onda je kasno. Dok si ziv donosis odluku. A biblija kaze danas je dan za spasenje. Za primer imas tuzne vesti ili broj umrlih u svetu uzivo ovde.

12. Krsten sam kao beba da li je to dovoljno? To je religija a ona te nemoze spasiti, samo Isus i licni odnos sa Njim te moze spasiti. Taj odnos se dobija kad se pokajes i budes ispunjen svetim duhom. Da li si se pokajao kao beba? Naravno da ne. Licemerje ne prolazi kod Boga koji sve vidi i sve zna.

13. Idem u crkvu i u manastire gde palim svece, slavim slavu svake godine. Poslanica kolosanima 2, 8: Pazite da vas neko ne odmami filozofijom praznom prevarom, prema ljudskoj tradiciji, na nacelima ovog sveta, a ne po Hristu. Pogledaj video

14. Ja sam ateista, ne verujem u Boga. Niko nije ateista i ako sebe tako naziva. Bog kaze u rimljanima 1:20-21 "Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora. Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo".

15. Ja sam zavrsio fakultet i visoku skolu, ovo mi vredja moju intelegenciju. Ako svi snimci ti nisu dovoljni dokazi onda Bog kaze u prvoj poslanici korincanima 1:19-20: "Jer je pisano: Pogubiću premudrost premudrih, i razum razumnih odbaciću. Gde je premudri? Gde je književnik? Gde je prepirač ovog veka? Ne pretvori li Bog mudrost ovog sveta u ludost?"

16. Ja mislim da su snimci namesteni. Snimci isceljnja su iz razlicitih izvora i iz celoga sveta. To bi znacilo da niko ne govori istinu a da si ti u pravu! Hmmm... razmisli jos jednom da nisi mozda ti taj koji odbija istinu?

17. Koja je vasa denominacija, gde li se nalazite? Mi ne shvatamo crkvu kao zgradu. Mi smo crkva jer u nama prebiva Sveti Duh. Isus je rekao "srusite ovaj hram i izgradicu ga ponovo za tri dana". Mislio je o njegovom telu. Pogledajte ovaj snimak jednoga brata gde objasnjava tacno onu crkvu kako je mi razumemo.